2022-06-30
Urban 之前係屯門試過唔錯,今次再約左朋友黎元朗食 lunch , 一樣咁高質冇令我失望龍蝦湯入面有啖啖龍蝦肉好正,飲落好鮮甜好開胃Urban 三小時慢烤肥雞,雖然唔係全隻燒雞,但燒雞都幾大份,好夠食,啖啖肉,雞皮夠簿冇肥膏,食落一啲都唔油膩,配上洋蔥汁,好 juicy, 再配埋薯條,薯條炸得好香脆。63 度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉,卡邦尼汁好濃郁,有埋流心蛋,加上帶咸香既煙肉,配上軟硬岩岩好既意粉,好好味手工法式士多啤梨千層酥,入面有我最中意既吉士醬,配上粒粒士多啤梨,好抵食,千層酥酥皮仲好香脆,成份食落都唔會太甜剛剛好,份量亦好多,值得一試招牌切件蛋糕,好多味道揀,揀左 cookie monster 味道好香濃,係曲奇朱古力,一共有成五層,好 creamy , 朱古力帶少少苦味,入口勁香滑凍蜜桃紅茶,大大杯好清甜熱薄荷朱古力,賣相唔錯,再散發住淡淡既薄荷香,口感好軟滑,朱古力味好香濃。整體野食都好高質好味,店員服務好細心有禮,落單同上菜都好快,環境係開放式,坐得好舒服。
龍蝦湯入面有啖啖龍蝦肉好正,飲落好鮮甜好開胃
凍蜜桃紅茶,大大杯好清甜