2024-01-17 411 瀏覽
嚟到這間車仔麵店,真係一場味蕾旅行啊🍜!話唔定這間店真係平民美食界的小寶藏。首先,佢個牛骨汁牛丸,每一粒都彈牙又多汁,牛味香濃得黎又唔膩口,真心推介😋!再嚟既秘制軟滑牛腩,超級入味,炆得啱啱好,嗜肉食客必試。邊樣都算,最正既還是車仔麵嘅湯底!小麻辣湯底既辣味啱哂我哋廣東人嘅口味,微辣中帶有麻香,湯底夠哂味道,又唔會蓋過主角。而家飲茶都有人叫辣椒油撈麵,但這個麻辣麵劲得黎又有特色💥。至於配料,溏心豬軟骨真係爽口得嚟又唔韌,軟骨脆口到令人滿足唔停!唐生菜就清新解膩,有助平衡整體口感。不過,光有咁嘅美味還不夠,環境同服務都要講下!店內乾淨企理,絕對唔似舊時候嗰啲車仔麵檔。店員親切有善,即使係自助型式,都保持咗一定嘅服務質素。一句話,這間車仔麵店既食物同服務都強到無得彈,大家下次路過嘅話真係要試吓!👍🤤