2020-01-28
好耐無由中環行過上山頂啦。今日慶起就同朋友整裝出發。途中系纜車站經過一間幾有特色既餐廳,就入左去揭一揭息(=゚ω゚)ノ!裏面環境寬躺、寧靜,給人一種舒服感覺。有不少人系到睇書、朋友聚聚等,令人心情放鬆。豎立系中環旅遊區,價錢亦不算貴,五十蚊左右就有一個主食啦。小編揀左室外坐,周不時見到架纜車駛過,都幾過引架。望住呢個景,簡直係超值,而且打卡都靚啲呀嘛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!朋友就叫左個 卡邦尼魚柳拼腸仔飯(hkd$46) 聽佢講,除左啲汁太少之外,主要塊魚柳外脆內軟,十分可口。至於小編就揀左 牛肉漢堡包拼薯條(hkd$47) 薯條即叫即炸,配上黑松露醬汁,檔次換然升級。漢堡包夾上滿滿肉汁既牛肉塊及沙律菜,食落十分juice♪(!最後,叫左兩杯咖啡分別系 熱既薑汁榛子咖啡(hkd$38) 及 凍既泡沫咖啡(hkd$40) 渡過了悠閒下午。最後,打張卡先”咔喳” (=゚ω゚)ノ Finished!
豎立系中環旅遊區,價錢亦不算貴,五十蚊左右就有一個主食啦。
最後,打張卡先”咔喳” (=゚ω゚)ノ Finished!