2024-11-01
上星期韓兄弟燒烤舉辦2024韓國海鮮節, 再加上餐廳10周年慶典, 餐廳安排咗海量嘅刺身同埋韓國小菜俾我地試下~餐廳仲準備咗好多酒水🍾 現場氣氛好好, 大家都食得好滿足! 海鮮刺身海參爽脆彈牙海波羅(海翹) 充滿海水味, 好有咬口,幾特別鮑魚/ 螺肉 /八爪魚 口感清爽五款刺身都好新鮮, 幾好食👍比目魚刺身擺盤好靚, 份量好好多~ 有幾個唔同嘅部位都好好食~比目魚肉質好厚實, 口感柔軟, 幾特別, 好有鮮味~ 好好食! Flounder Carpaccio比目魚刺身配上北海道海膽, 鮮味十足! 再加上魚子醬既鹹香,好惹味~成個配搭好夾, 好好食😋Flounder Meunière比目魚煎到焦脆, 牛油味好重好香配上啲檸檬汁, 唔會太漏~ 幾好食🤤活八爪魚刺身伴生牛肉生八爪魚好新鮮, 活力十足😜擺入個口之後仲會吸住個嘴, 感覺好特別~ 生牛肉配上生蛋同梨混合之後, 感覺好清新! 涼拌海螺海螺配上甜辣醬好惹味! 仲有好多爽脆嘅伴菜, 口感好有層次感~韓式卷蛋入邊有蟹籽, 脆卜卜, 外面卷蛋嫩滑, 食落充滿口感, 加埋芥末同茄汁, 甜甜酸酸, 幾好味!炸番薯番薯口感綿滑, 外皮又薄又脆, 幾
海鮮刺身
海參爽脆彈牙
海波羅(海翹) 充滿海水味, 好有咬口,幾特別
鮑魚/ 螺肉 /八爪魚 口感清爽
五款刺身都好新鮮, 幾好食👍
比目魚刺身
Flounder Carpaccio
Flounder Meunière
活八爪魚刺身伴生牛肉
涼拌海螺
韓式卷蛋
炸番薯
番薯口感綿滑, 外皮又薄又脆, 幾好食!
海鮮煎餅
煎到好薄脆, 幾好食
辣燉比目魚骨湯
湯底有魚既香味, 辣度適中, 仲有一個麵團可以自己手撕落去煮, 幾有趣!