2023-06-10 1812 瀏覽
📌 寶城美食店 - 紅磡馬頭圍道37號紅磡廣場地庫2-3號🗓(10/6) 星期六 ⏰ 下午3點左右 💈特式:住得紅磡耐嘅朋友,都應該無人唔識呢間「寶城」,尤其是講開區內嘅生炸雞髀,我諗好多街城第一時間都係會諗起佢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日係食下午茶,所以必點佢地個生炸巨大雞髀同紅豆冰,,而家等我同大家講下🍗味道先。馳名炸大雞髀 $50 - 可以選擇配薯條/沙律,如果想飲紅豆冰就再加多$5蚊。上上枱就會見到隻雞髀佢隻碟咁大,仲要係勁熱辣辣,表皮脆到香噴噴,又脆卜卜,雞肉就仲保留到肉汁,都相當juicy,表面再灑上少少淮鹽,增加d惹味感覺,不過今日就好似重手左少少,所以有少少咸,好彩我配左紅豆冰飲,啱啱好中和返。🍽環境:餐廳面積唔算大,就係好傳統既舊式快餐店風格,都算乾淨企理,夠光猛,但始終有返咁上下歷史,所以少不免有少許陳舊感覺。🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務都幾好,問樓面職員攞野都有求必應,無話唔show你。💰💸價錢:$55蚊一份生炸雞髀配薯條,再加杯紅豆冰,雖然講唔上好平,但都可以接受。🐲💬總結:我本身就大約一個月會幫襯1~2次,次次都係會揀下午茶時段嚟食生炸雞
📌 寶城美食店 - 紅磡馬頭圍道37號紅磡廣場地庫2-3號
🗓(10/6) 星期六 ⏰ 下午3點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

🐲💬總結:我本身就大約一個月會幫襯1~2次,次次都係會揀下午茶時段嚟食生炸雞髀,如果你都係鐘意食生炸雞髀就唔好錯過喇。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
馳名炸大雞髀配薯條