2024-06-22 951 瀏覽
旺角荳子位處朗豪坊四樓,近food court靠左的角落,位置有點隱蔽. 當日我們約三點去到,餐廳客人不多,顯得比較清靜.焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐~切成半邊香蕉表面塗上焦糖燒得好甜脆. 炒蛋上碟形狀好靚,但比較薄和淡色,味道亦一般. 煙肉煎得好香但味道偏咸. 比高包要塗上糖漿和忌廉才好吃.意式香草烤五花腩卷 .紅菜頭汁沙律~豬腩肉不是脆皮最爲可惜,肉質夠鬆化,燒得油脂好香好入味. 沙律色澤深紅好靚,紅菜頭蓉軟軟棉棉,味道清甜好新鮮,吃後令人胃口大開.在此之前都光顧過葵芳分店,覺得兩間荳子的食物上枱賣相都好精美,味道也不錯,可選擇的種類又多元化,我很有興趣再來時試下他們的牛扒和豬手等,且看質素又如何…😉
焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐
意式香草烤五花腩卷 .紅菜頭汁沙律
題外話/補充資料: 本人並無參予試食優惠活動,全是原價自費.
2024-06-09
意式香草烤五花腩卷 .紅菜頭汁沙律