2022-05-29 74 瀏覽
今日同老公講話約左陳儀興,佢問我乜水,我就同佢講老朋友,佢話邊位黎,我話將軍澳(陳儀興)你都唔識,好出名架(打冷),佢即刻話咁你快d去搵佢,因為佢知我又買好野佢食。依家去將軍澳真係方便,地鐵又快又近,所以好快就去到。依家食打冷已經唔駛大汗疊細汗,可以係一個舒適環境底下食。雖然佢地個環境好好,裝修幾靚,但都唔夠我係屋企食得咁舒服。所以決定買外賣。因為食左好多次,唔駛睇餐牌都知食乜。撚手蒜香排骨:每次黎必食,因為佢地雖然叫排骨,但都好多肉,同埋炸個火喉控制得好好,個炸漿又薄,食落口又唔油,又好入味。魚香茄子黃鱔煲:好少係打冷鋪有依d菜式食,咸咸既魚香配落茄子/黃鱔出奇地夾,茄子過油適中,唔會食落好油淋淋感覺,黃鱔好新鮮同好肥,仲大條過茄子。沙嗲芥蘭牛肉:唔好以為芥蘭牛肉係普通野,就係愈普通愈考技術,芥蘭食落去冇渣,牛肉又唔可以老,沙嗲更加係靈魂,3個配埋簡直絕配,幾個簡單食材配合就唔簡單。總結:每次食打冷都會諗起(陳儀興),佢係我食打冷首選。下次唔外賣堂食仲正。
依家去將軍澳真係方便,地鐵又快又近,所以好快就去到。

2022-05-27