2018-05-25
今次係第二㳄來otto,第⼀次食完之後已經話過過要encore仲有介紹過比朋友來慶祝紀念日今次就籍住又一個紀念日,就來返心思思既otto浪漫晚餐餐廳同半年倒前唔同左可以試下d新野我就最中意食豬同牛,所以選左呢兩款做主菜share食首先,係呢度既自家製餐包,係用米粉飯團整嘅,營養價值比較高,亦都十分軟綿,再配埋黑松露牛油更加帶出佢嘅香味。至於餐前小食,我分別同A先生點左兩個沙律🥗我點既係煙三文魚凱撒沙律,生菜新鮮爽口,中意麵面粒夠脆,三文魚色澤幾靚仲切成花形A先生既則是夏威夷香蔥吞拿魚紅蝦沙律,鹹鹹地,幾開胃黑松露花膠燉湯,估唔到呢度有中湯飲,岩哂有d喉嚨乾既我,黑松露味唔重,不過個湯好滋潤,而且花膠10分足料,有美顏功效番茄蘋果蟹肉湯,A先生話甜甜酸酸,幾特別嘅配搭,蟹肉絲份量好多之後就到海鮮鮑魚酥,一啖跑落去食到鮑魚嘅鮮味,魷魚肉嘅配搭,同埋鬆脆嘅酥皮,多重口感我最鍾意嘅雪芭時間酸酸甜甜又清涼嘅青檸雪芭清一清味蕾終於都期待已久嘅主菜啦侍應即時幫我地用火槍燒d和牛,短短幾秒就食得火焰A5配牛肝菌意大利飯,聞到和牛既香味牛味好重,薄薄一片,入口即溶至於意大利飯比較杰身,牛肝菌味比較濃另一
至於餐前小食,我分別同A先生點左兩個沙律🥗
A先生既則是夏威夷香蔥吞拿魚紅蝦沙律,鹹鹹地,幾開胃
我最鍾意嘅雪芭時間酸酸甜甜又清涼嘅青檸雪芭清一清味蕾
終於都期待已久嘅主菜啦
侍應即時幫我地用火槍燒d和牛,短短幾秒就食得
另一主菜就係西班牙黑毛豬七成熟,估唔到豬都可以煮到外脆內軟同幾成熟嘅效果😳味道亦都令我驚喜,有層次感,出邊雖然剪得香,肉汁依然鎖得喺裏面,另外好鍾意佢個焗薯,yummy
最後分別以每人一客甜品做happy ending
呢度環境舒適,私隱度高,裝修有情調,幾適合慶祝生日同紀念日,同朋友慢慢傾吓計品下酒亦都係唔錯嘅選擇