2019-05-28 733 瀏覽
上次過黎景峰果時就留意到呢個四方框有唔少餐廳,呢日接媽咪收工順路過黎睇下有咩食,無意中俾我發現呢間pillowtalk。門面睇入去燈光較昏暗以為係酒吧,但原來有做西餐Set din餐廳播住輕快既外國音樂,氣氛輕鬆,岩哂摸摸杯底傾少女心事價錢非常相宜,main course都係$78-118,加多$30仲可以配餐,有沙律/餐湯、蒜蓉包、餐飲同甜品,岩哂我地兩個大食鬼~是日餐湯係雜菌忌廉湯,飲落淡淡既忌廉香,加左菇菌煮成、口感綿密帶顆粒,媽咪好中意飲~沙律加左芒果、青瓜同日式胡麻醬,食落酸酸瞇瞇,更加清爽開胃。估唔到真係用原條鰻魚,分分鐘厚身長身過唔少日式餐廳!鰻魚食落帶油香、無骨,如果肉質再鬆軟啲就更好~~意大利飯粒粒分明,軟硬適中有咬口,入口伴隨黑松露香,仲拌入左雜菌增加口感,唔錯Pork ribs同樣大份,話係一人餐,但其實兩個人食岩岩好。好厚肉,唔會得骨塗上滿滿BBQ醬,夠哂惹味,但略嫌未夠火候,仲有少少痴骨,有啲難切。餐飲都係正常茶水。臨尾仲有甜品,滿足哂我地既少女心簡單版既tiramisu,味道偏向清淡不甜,主要靠朱古力醬同面頭既可可粉吊味。Cream既部分雪成雪葩狀,令口感清
餐廳播住輕快既外國音樂,氣氛輕鬆,岩哂摸摸杯底傾少女心事

餐湯·蒜蓉包

是日沙律

Fusion蒲燒鰻魚意大利飯
估唔到真係用原條鰻魚,分分鐘厚身長身過唔少日式餐廳!

美式BBQ豬仔骨配薯條

美式BBQ豬仔骨配薯條

好厚肉,唔會得骨

餐飲都係正常茶水。
是日甜品
臨尾仲有甜品,滿足哂我地既少女心
簡單版既tiramisu,味道偏向清淡不甜,主要靠朱古力醬同面頭既可可粉吊味。Cream既部分雪成雪葩狀,令口感清爽唔膩,幾有心思。

以呢個價錢呢個份量真心抵食,難怪咁多後生仔女黎幫襯,最重要係唔趕客可以慢慢坐慢慢chitchat嘛
2019-05-27
  • Fusion蒲燒鰻魚意大利飯