2022-04-04 169 瀏覽
之前都久聞大名,知道佢嘅米線非常之特別。但係一路都冇機會經過呢度,今次喺附近見到,當然要來試吓啦💕嗰日我哋係下晝去到,見到都有人龍,但係就唔算好多人😳等咗15分鐘左右就入到去食。殿內環境佈置都優雅,可能因為呢間係搬左新鋪嘅關係,坐得都幾舒服😌~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~☞ 麥芽啤酒撈什匯小窩米線 配金銀芫茜湯 $62 (7.5/10)因為之前啲人講到好好食,所以自己都提高左好多期望值,帶出嚟比我嘅感覺係原來就係咁咋( ゚д゚)即係雖然都好食嘅,但係呢好似又未值得去走入去顯徑,專登等咁耐去食囉~啲肉都算係幾嫩嘅不過,雜錦嗰啲料都好充足,當一個普通米線食係唔錯,但係其實都價錢略貴。☞ 手切地瓜條配番薯粉 $38 (9/10)反而呢個就真係幾好食啦,首先價錢唔貴囉,而且佢份量都非常之多。用料方面,都食得出係用咗真材實料嘅番薯,配埋酸酸甜甜嘅酸梅粉真係好正!😋😋佢上碟應該係啱啱好炸起,食落真係又熱又辣又正🤗🤗~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~總結就係個人覺得試一次就夠,而且都冇太大慾望去翻兜。論環境等等其實都唔錯嘅,未試過係可以去試吓。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

☞ 手切地瓜條配番薯粉 $38 (9/10)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~