餐廳: 南記粉麵 (春園街)
資訊:

餐廳: 南記粉麵 (春園街)
資訊:

2019-03-30 701 瀏覽
😂身為一個住新界嘅女仔我真係一次南記都未食過🙈朋友以為我講笑😂😂.今日終於有幸試到第一次喇🤤呢日因為要喺香港會議展覽中心番工嘅關係午餐果一個鐘可以喺附近覓食💓友人就話可以去食南記😍我即刻話好!終於可以黎朝聖✨✨.呢日叫左個辣豬肉麻辣湯米線 🍜再加埋魚片✨(盛惠$48)呢度係類似快餐店形式先落單俾錢~💰再等號碼飛出去拎~.撞正午市最旺嘅時間,勁多人我地好醒一入到黎坐低霸左位先輪流慢慢睇等左10分鐘,終於到我喇🤤一拎到番位,即刻試下個湯同米線☺️個麻辣湯真係好出色👍🏻唔會太鹹,調味剛好,食完一啖想繼續食🤤魚片同個麻辣湯係完美配搭💓索夠啲湯嘅魚片好惹味💯平時嘅魚片會有少少腥味,但呢個麻辣剛好遮蓋左呢陣味👍🏻
😂身為一個住新界嘅女仔
午餐果一個鐘可以喺附近覓食💓
友人就話可以去食南記😍
我即刻話好!終於可以黎朝聖✨✨
呢日叫左個辣豬肉麻辣湯米線 🍜

再加埋魚片✨(盛惠$48)
呢度係類似快餐店形式
先落單俾錢~💰
再等號碼飛出去拎~
撞正午市最旺嘅時間,勁多人
我地好醒一入到黎坐低霸左位先輪流慢慢睇
等左10分鐘,終於到我喇🤤
一拎到番位,即刻試下個湯同米線☺️

個麻辣湯真係好出色👍🏻
唔會太鹹,調味剛好,
食完一啖想繼續食🤤
魚片同個麻辣湯係完美配搭💓
索夠啲湯嘅魚片好惹味💯
平時嘅魚片會有少少腥味,但呢個麻辣剛好遮蓋左呢陣味👍🏻