結婚周年正宗高級意大利菜奢侈享受結婚周年當然要選擇一間浪漫又高貴嘅餐廳慶祝一下,餐廳位置座落於香港銅鑼灣皇冠假日酒店既Giacomo Ristorante,由擁有逾20年烹調高級意大利菜廚藝經驗既資深主廚主理,食材同擺盤都非常用心。餐廳裝修設計係行歐洲藝術裝飾風格,所選用的每一個枱凳裝飾,都甚有意大利傳統工藝精髓,有一個錯覺似去咗意大利旅行添!前菜KING CRAB(5/5分)呢個係用挪威皇帝蟹沙律配Oscietra 魚子醬,好奢華的配搭呀!入面有芹菜、青瓜、甘筍、同番茄,真係好鮮味,唔會太咸,食完真係打開咗胃口,非常完美的前菜選擇!!前菜BRITTANY BLUE LOBSTER(5/5分)呢個嘅blue lobster好鮮甜,佢係先蒸熟,再微微烤個面去到微焦程度,配以日本小茄子、蕃茄同蘑菇sauce,真係一試打開我味蕾,龍蝦居然可以煮得咁鮮甜HOMEMADE PETIT FOURS(4.5 /5分)mocha口味macaron,中間放滿咗orange chocolate cream, Giacomo Ristorante嘅Petit Four不會甜得過份,本人很喜歡吃歐式甜點,很符
結婚周年正宗高級意大利菜奢侈享受

前菜KING CRAB(5/5分)

前菜BRITTANY BLUE LOBSTER(5/5分)

HOMEMADE PETIT FOURS(4.5 /5分)
mocha口味macaron,中間放滿咗orange chocolate cream, Giacomo Ristorante嘅Petit Four不會甜得過份,本人很喜歡吃歐式甜點,很符合我口味,超滿足。

整體: ⭐⭐⭐⭐⭐/5分
味道:⭐⭐⭐⭐⭐/5分