餐廳: 南海一號
資訊:

2020-11-14 815 瀏覽
平時慶祝生日通常都係去西餐今次就想有新意思去食粵菜聽聞南海一號菜式唔錯趁住生日有優惠 就試左佢嘅套餐有幾款都想推介比大家🥳1️⃣ 避風塘楓葉蟹🦀蟹肉鮮甜到不得了絕對唔係擺咗好耐嘅冰鮮貨而且蒜粒炸到金黃脆香✨飽滿嘅蟹肉加上椒鹽 絕對首屈一指嘅香港菜🌟2️⃣ 冰鎮鮑魚🦪每隻鮑魚都切好一口size食到少少蒜茸同芫茜配上醉甜嘅醬汁 入口清新🧖🏻‍♀️係令人非常開胃嘅appetiser 😝3️⃣龍蝦湯泡貴妃飯🍲每人都有一小碗泡飯湯底濃郁 配上脆米等配料作為最得一道主菜簡直係完美嘅完結🥳🥑整體嚟講🥚環境一流 窗邊可以欣賞維港景色因為人客多 略嫌些許嘈吵 但食物質素足以補救下次可以再試嘆茶🤓好味指數:8/10🏃‍♀️回頭指數:8/10🔎🏷️ #letus九龍 #我要吃掉全世界 #letus地道系列 🔍
平時慶祝生日通常都係去西餐
今次就想有新意思去食粵菜