2019-08-17 750 瀏覽
今次第一次試呢間響大圍好出名既中菜館分店。位置唔算難搵,門口一上樓梯便到餐廳。整體裝修佈局幾優雅,放左一d中式擺設做裝飾,而當日坐既卡位亦非常闊落,坐得非常舒服;此外,餐廳杯杯碟碟好乾淨,連洗手間都好企理,衛生水平相當高,服務環境屬中高檔次食物方面,我地嗌左「招牌紅燒乳鴿」,皮脆肉嫩,一食落去肉汁爆哂出黎,而蝦片都炸得香口,果然係鎮店之寶另外,我地點左「鮮果脆皮黑豚肉」,又一驚喜之作,黑豚肉肉質鮮嫩,而且師傅將外皮炸得好爽脆,淋上酸甜汁,實在是難以形容既美味!「黃金蝦炒飯」亦不負我所望,炒飯炒得乾身,而且富有鹹蛋黃香,蝦仁亦新鮮爽口,非常美味最後,餐廳仲送左兩碗免費糖水,綠豆沙好足料,原本想嗌芝麻卷,但因為太飽既緣故,唯有下次再試!

紅燒乳鴿

鮮果脆皮黑豚肉