2017-05-29 1040 瀏覽
沙田友的我,沙田開新餐廳,我無理由唔第一時間試吓九份十分,主打台灣野食,令人好有衝動去台灣走返轉!餐廳佈置恍如置身台北車站,感覺就好似延續星期日的假期,飛左一轉,食返一餐台式料理。餐具都好精緻食台式料理,飲品可以話係重中之重!朋友揀了這杯Oreo 的煉成,感覺好rich !飲得到的M記Oreo 麥旋風,但比M記的幼滑我自己揀了綜合果茶,果味濃,以後唔洗去茶木、咖啡弄排隊啦!去台灣食物冇理由唔揀鹽酥雞!哇!哇!哇!超正可以配六種調味粉,其中梅粉超特別,勁清新!一般梅粉,係台灣都會配水果嚟食,估唔到配落鹽酥雞都得朋友想挑啲清清地的菜式,挑左魚丸貢丸湯,只係18蚊,其實野食唔大碟,價錢好抵,2-3個人黎最好,唔洗甘煩,可以揀多幾款,岩曬我lee 啲咩都想的人!牛肉麵好食,麵質「煙韌」,湯底濃郁,但有少少蕃茄香,唔會太膩。最重要,最重要,係牛腩近乎入口即溶,牛根更加無得彈!女人從來食甜品都是第二個胃,成座山的蜜糖磚塊,上菜時,已吸睛隔離台都望實曬!食落仲好台式甜品正就一向都是,今次最正係裡面的「磚」,一口一粒,脆脆的,滿滿牛油香,配埋雪糕更一流,真心完全停唔到口!特別一提,舖係新開的,店員都仲
沙田友的我,沙田開新餐廳,我無理由唔第一時間試吓

九份十分,主打台灣野食,令人好有衝動去台灣走返轉!

餐具都好精緻

食台式料理,飲品可以話係重中之重!
暗黑系甜心

綜合水果茶

我自己揀了綜合果茶,果味濃,以後唔洗去茶木、咖啡弄排隊啦!

魚丸貢丸湯

朋友想挑啲清清地的菜式,挑左魚丸貢丸湯,只係18蚊

草莓蜜糖磚塊
隔離台都望實曬!食落仲好

特別一提,舖係新開的,店員都仲有點生手,偶有唔清楚台號,食物落左台的情況。不過,誠意搭夠,一切都可原諒,點解?食
食下,隔離台個伯伯話佢無叫炸魚飯,店長話你叫個款就係這碟,伯伯話佢唔食得炸野,店長話甘你再睇下想食咩?我幫你換左佢
體諒老人家的錯誤,照顧周到,所以我信,餐廳之後一定會做得更好!

總評:喜歡滿意,沙田友以後多個選擇,唔洗再出去同人迫!
暗黑系甜心
綜合水果茶