2024-09-05 551 瀏覽
今日約咗咗屋企人食飯,佢哋鍾意食日本菜,當然要食好D,坐好D,環境特別D,食物當然要食好D😝😝😝😝😝屋企人食過話呢度好食,所以今日約咗同屋企人一齊食飯,我就覺得呢個餐廳名有啲似中國名稱,估唔到係一間日本餐廳一入門口就好似去咗日本🇯🇵🥰———————都有一段時間無飲紅酒🍷⋯⋯今日自携紅酒🍷又同姐姐享受一番😁😁😁😁😁———————🦀🥑蟹肉牛油果沙律🥗:鍾意食牛油果,蟹肉加埋更加好味——————炸魚仔:唔記得咗叫乜嘢魚🤣不過炸得好香好脆—————-炸蓮藕:估唔到蓮藕可以咁樣炸,加埋佢哋嘅特製辣醬更加惹味😋—————-日本粟米🌽:又香又甜又多汁——————海膽:日本新鮮海膽好鮮甜😋—————刺身拼盤:要食刺身一定要新鮮好味,尤其是而家食刺身更加要揀一啲可靠嘅日本餐廳,呢間老字號👍——————宮崎和牛:好Juicy好軟熟👍——————涼瓜蛋煮魚:清甜又爽的日本涼瓜,又爽又脆😋吃落有點像中國式的小菜😝—————-瑩光魷魚🦑:鮮甜又爽滑————-沖繩墨魚汁扇貝蒸蛋:呢個蒸蛋好獨特、好特別,一路食一路就有驚喜的感覺👍—————-蒜香辣椒豬手:帶有一點中國式的煮法,蒜蓉夠香、豬手夠腍,入味⋯⋯正👍😋——
一入門口就好似去咗日本🇯🇵🥰
———————

———————
🦀🥑蟹肉牛油果沙律🥗:
鍾意食牛油果,蟹肉加埋更加好味
炸魚仔:
唔記得咗叫乜嘢魚🤣不過炸得好香好脆
炸蓮藕:
估唔到蓮藕可以咁樣炸,加埋佢哋嘅特製辣醬更加惹味😋
日本粟米🌽:

刺身拼盤:

宮崎和牛:
好Juicy好軟熟👍

涼瓜蛋煮魚:
清甜又爽的日本涼瓜,又爽又脆😋
吃落有點像中國式的小菜😝

瑩光魷魚🦑:
鮮甜又爽滑
————-
沖繩墨魚汁扇貝蒸蛋:
呢個蒸蛋好獨特、好特別,一路食一路就有驚喜的感覺👍

蒜香辣椒豬手:
帶有一點中國式的煮法,蒜蓉夠香、豬手夠腍,入味⋯⋯正👍😋

金目鯛魚頭:
又滑又甜、魚頭都可以啖啖肉😁😋

—————-
🍮甜品又似豆腐、又似布甸🍮,獨特的甜品,又係食落好有驚喜嘅一款必吃甜品👍👍👍👍

——————
有啲食物食完我都唔記得咗叫做乜嘢名,食物好特別好出色,都係時候讚吓廚師嘅手藝👍
————-
環境日本feel….食物好啱feel❤️