2022-09-03 416 瀏覽
平時講開日本菜,第一下都一定諗起刺身壽司呢啲生既食物🍣,但係日本傳統嘅串燒料理都好值得人去尋覓去試😚呢間居酒屋既串燒質素普遍都獲得大眾嘅好評,我都覺得真係幾好食😋而除左佢嘅料理得到大家既青睞之外,佢既裝修都好特別架,門口以日本鳥居作為隧道,帶領住客人進入餐廳,整個主題以神社為概念,令人有種置身係日本神宮🥰另外佢對住尖沙咀海旁,坐窗邊位置仲可以望到絕美海景添~正呀~✎ 雞皮 幾爽口,落左好多調味料,但有啲鹹😕✎ 明太子雞腿肉有好多明太子醬😍😋雞肉好嫩,有咬口,鹹鹹地👍🏻✎ 谷飼牛扒 有酸醬,沾黎食幾開胃,牛五成熟,幾有口感,肉紅紅地,少少血水🤤✎ 法國鵝肝 表皮燒得夠焦,靭靭地,入面腍身而濕潤,濃郁鵝肝味!👏🏻✎ Sashimi 有五款刺身,款款都好新鮮同夠冰凍🥰✎ 九州槍魷魚燒 呢個真心好食,燒得好香口,表面掃滿醬汁,口感好Q彈,充滿魷魚味!!✎ 露筍野菜卷 露荀爽口,好大條,肉少焦,薄身,食落其實似齋啪露筍😂😂✎ 海之盛 呢個盤有蠔、蝦同元貝。蠔多汁,肥大又嫩滑😘;蝦既殼有鹽,令口沾滿鹽味,再咬開殼,試入面嘅肉個陣,令蝦肉味道更鮮更突岀,蝦肉都好濕潤,食落唔會粉!😋元貝好彈牙,燒得好

✎ 雞皮
幾爽口,落左好多調味料,但有啲鹹😕

✎ 明太子雞腿肉
有好多明太子醬😍😋雞肉好嫩,有咬口,鹹鹹地👍🏻

✎ 谷飼牛扒

✎ 法國鵝肝
表皮燒得夠焦,靭靭地,入面腍身而濕潤,濃郁鵝肝味!👏🏻

✎ Sashimi
有五款刺身,款款都好新鮮同夠冰凍🥰

✎ 九州槍魷魚燒

✎ 露筍野菜卷
露荀爽口,好大條,肉少焦,薄身,食落其實似齋啪露筍😂😂

✎ 海之盛
呢個盤有蠔、蝦同元貝。蠔多汁,肥大又嫩滑😘;蝦既殼有鹽,令口沾滿鹽味,再咬開殼,試入面嘅肉個陣,令蝦肉味道更鮮更突岀,蝦肉都好濕潤,食落唔會粉!😋元貝好彈牙,燒得好夠味🤤

✎ 焦糖菠蘿
甜甜地,面有燒過既焦糖片但一啲都唔焦,而且好厚切,正!🤤

✎ Hana 花
呢款係mocktail,甜甜地,蜜桃味,好飲☺️

✎ Hana 春
都係mocktail,甜甜的,夠凍,個感覺似係飲緊果汁加少少烏龍茶味調味咁😀

谷飼牛扒

海之盛
九州槍魷魚燒
Sashimi
焦糖菠蘿
2022-08-26
$820.5 (晚餐)
生日
谷飼牛扒