2021-12-10 104 瀏覽
今日同朋友去開佐敦嗰邊,行都見到依間專門食越南牛肉粉嘅餐廳,因為無得去旅行又好掛住個河粉🤤而且見到餐牌都好吸引而且望落餐廳座位都好舒適闊落!坐低之後好快就叫咗嘢食就叫咗一個火五火車頭牛肉粉和越式花膠老火雞湯河、意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼仲有個生菜🥗仲叫咗一個越南三式冰🧃火五火車頭牛肉粉 $62食越南粉不嬲必點火車頭牛肉粉食,又多嘢食又係特色嘅食物🥰呢度嘅火車頭牛肉粉都係有札肉同埋生牛肉、熟牛肉同埋和牛牛丸🤤佢哋嘅河粉份量都好多,而且煮到彈牙仲要吸唒d湯汁👍🏻佢哋有得揀要河粉定係檬粉!越式花膠老火雞湯河 $56除咗見到有牛肉湯河之外,見到有老火雞湯底🤩就即刻叫咗嚟試吓,一上到黎就聞到好香嘅雞湯味🤤是飲咗一啖之後,個感覺同口感都似係屋企自己煲咗幾個小時嘅雞湯🥰如果鍾意食雞嘅朋友都可以試吓🙆🏻‍♀️意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 $38覺得佢甜甜酸酸咁非常易入口,而且佢有落足蒜蓉喺上面😜佢啲炸雞翼都好有心機,個炸皮唔會話太厚🤤同埋啲雞翼嘅肉汁鮮嫩多汁,有鎖住啲雞汁喺入邊😈越南三式冰 $19飲品係另外單點嘅叫咗杯個越式特飲share,唔知係咪因為疫情嘅關係所以用左外買膠杯裝嘅,飲唔晒都可以拎走🤭越南三色

火五火車頭牛肉粉 $62
火五火車頭牛肉粉

越式花膠老火雞湯河 $56
越式花膠老火雞湯河

意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 $38
意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼

越南三式冰 $19
飲品係另外單點嘅叫咗杯個越式特飲share,唔知係咪因為疫情嘅關係所以用左外買膠杯裝嘅,飲唔晒都可以拎走🤭越南三色冰嘅味道唔會話特別甜,而且入面有豐富嘅椰汁🥥
越南三式冰
蠔油生菜