2019-04-24
大半年前已經發現有呢間羅宋湯專門店晌公司附近,但諗住好似一般茶餐廳既質素,茄膏水加兩粒西芹三粒紅蘿蔔溶哂既薯仔同埋鞋到痴牙既牛腩粒仔,所以就算我超鍾意飲羅宋湯都無衝動去試。直到今日lunch time既時候,睇吓 open rice搵靈感,居然見到呢間店評價頗高喎~!好!就俾次機會試試佢~!由order 到拎走,只係三分鐘左右,可能因為過咗 2pm 店內得一個食客,所以極度快手。外賣 packing非常企理,返到office 一打開個蓋以為阿姐唔記得放湯所以咁快手,點知睇真d,有個貼心位~原來外賣盒分咗上下兩層,我 order牛腩羅宋湯配螺絲粉,上層膠兜放粉,下層放湯,唔怕浸冧哂d粉,一撈個湯,omg, 有成5,6舊大大舊既牛腩,仲要煲得好冧,個湯非常濃郁,但如果平時食開清淡可能會嫌佢咸,我重口味之人覺得正喎~!另外檸檬茶個茶底都 ok, 唔苦澀~店內乾淨企理,整體有85分,係會回頭既食店。
店內乾淨企理,整體有85分,係會回頭既食店。