2020-09-17
👨🏻🍳廚師推介套餐:海派羅宋湯(豬髀肉)香煎咸牛脷脆豬仔包熱檸茶 $88羅宋湯揀選咗豬髀肉,原來揀唔同嘅肉,羅宋湯嘅味道係會有分別,豬髀肉呢款的話,羅宋湯會較為健康,少油較清淡。豬髀肉有兩大片,肉質嚡口,個人中意牛腩多好多。.香煎咸牛脷脆豬仔包非常香脆,熱辣辣,配埋牛脷沙律醬生菜同蕃茄片,味道豐富;當中牛脷並非爽口有𡁻口的牛脷,食起上嚟似牛肉多,牛味道濃郁,唔敢食牛脷嘅人可以試下。.👨🏻🍳秘製醬油撈麵(拉麵)(+麻辣底)海派羅宋湯(牛腩)$70估都估你唔到,原來秘製醬油撈麵個麻辣底好鬼辣,對於平時食開三小辣嘅我嚟講,食佢食到要飲水,個咀紅卜卜,但好在佢嘅辣唔會停留好耐,所以食到辣嘅朋友先好加辣底。而因為加咗辣底,其實已經唔太食得出醬油味,整體味道係好食嘅。.好似一開頭所講嘅,牛腩羅宋湯好食好多,湯面有層牛腩油,牛腩有四舊,肉質軟淋,味道香濃。
海派羅宋湯(豬髀肉)
香煎咸牛脷脆豬仔包
熱檸茶 $88
👨🏻🍳秘製醬油撈麵(拉麵)(+麻辣底)
海派羅宋湯(牛腩)$70