2011-12-19 234 瀏覽
睇見電視雜誌介紹黎食羊,都想黎試試,無兩年都有一年,一拖再拖,終於有藉口,終於可以試下這裡的羊餐。六個人,食唔到全羊宴,不過訂位果陣都預先訂左六人份量羊脾。平日的晚上,又唔係咩大日子,都唔少人,山卡拉都咁旺場,真係唔講得笑。睇見MENU,大部份都係羊,不過係不同既煮法,又叫幾款試下。先黎係冷盤,豆腐皮蛋,豆腐係正常野,唔洗介紹麻,皮蛋都正常水準,係穩陣野。食羊之前,黎既係雞翼,明顯即燒,熱得好緊要,調味係不俗,好BBQ風味,挺不錯的。接力係羊肉餃,皮薄薄,羊味強勁,喜歡食羊的,應該會很喜歡,係少有羊餃有這麼羶。炸羊架,有點似天婦羅的做法,不過羊先係重點,炸都會韌左,羊味無羊餃咁出,不過都比其他的地方好,都幾唔錯的炸羊架。羊肉包,皮硬硬,不過都算係咁樣,更地道的,應該係更硬。羊肉碎較為乾身,要點少少醬汁黎食,效果先會好少少。主角羊腿,係我面前分拆,皮少少脆口,想不到係這樣是有點驚喜的,肉質係腿既關係都唔會差得去邊,帶肥既部份係另一感覺,整體都係好唔錯的羊腿。食物挺不錯,是不錯的地方。
豆腐皮蛋
雞翼
羊肉餃
炸羊
羊肉包
羊脾
食物挺不錯,是不錯的地方。