2023-12-18
上網見到好多食評介紹,心諗天氣凍不如食佢呢間個羊腩煲。。。 我當天下午3點打電話預訂夜晚6點鐘外賣拎,俾足夠時間佢準備。 訂咗個細煲,佢話預兩至三個人食 $238 + $2 外賣盒。 去到拎外賣嗰時已經覺得伏伏地。外賣盒有2個,一個係譚仔兩餸米線咁大嘅膠碗,另一個係迷你叉燒飯嘅長方形盒。 當時心諗,膠盒裝湯,長方形盒裝餸及羊肉。 拎到返屋企嗰時,打開個袋,原來個長方形盒係放生菜,個兩餸麵膠碗係羊腩煲嘅全部。結果我用咗平時淥公仔麵嘅細煲都裝得曬。 成個煲都係得6嚿羊肉,仲要唔係件件羊腩。 問心我自己都唔係好有要求,諗住求其同老婆食一餐。結果我哋要係雪櫃加餸煲,先夠兩個人食。 羊腩煲味道:濃味,幾野味,不過又真係唔係特別,純粹係叫有個腐乳醬,同有冬菇馬蹄。失望,唔會再食!
失望,唔會再食!