2021-03-10
久違既girl's talk~~茶壺set係我最愛既顏色😍😍但俾個長氣既侍應同勁遲既上菜破壞左,其實成餐反都好似個侍應趕住收工收檔但其實啲野食係一半都未上枱,我地懷疑係主力做set,所以做唔切散叫既餸。。。。。。。。同埋唔知係咪sell到甜品有佣分,野食都未上晒就係咁問要唔要甜品不過呢間野都好多人食,有啲估唔到,大廳係迫啲,好彩安排坐最入既邊邊位前菜*雲耳,花生,酸菜,好少食呢啲,但試下,又酸酸地幾開胃bo慢烤脆香茶薰鴨半隻配層餅👍👍*聞說八月花係出名食片皮鴨,但個4人set已經售罄*呢個茶薰鴨都幾正,半隻都好多,薰得好濃味,唔駛沾太多醬都好夠味,鴨皮都好脆*配層餅係有少少濟,但夾生菜口感好好多又少啲油膩感芥末脆香蝦球👍👍*配有脆脆蜜糖烤既合桃,密密食*芥末包住成隻脆脆既蝦球,都幾大隻,好開胃,甜甜地酸酸地辣辣地,唔會炸到好硬咬唔開上湯浸菜心*唔油膩,消下濟,食咁多肉一定要叫個清湯菜😂揚州炒飯*等左成個鐘先有得食*係足料既,但無乜鑊氣,味道正正常常咁椒鹽脆豆腐*明明話小食,但都係等左成個鐘先有得食,上碟只係暖暖地*味道係唔錯既,都好有平時既脆炸口感
茶壺set係我最愛既顏色😍😍
前菜
*雲耳,花生,酸菜,好少食呢啲,但試下,又酸酸地幾開胃bo
慢烤脆香茶薰鴨半隻配層餅👍👍
*聞說八月花係出名食片皮鴨,但個4人set已經售罄
*配層餅係有少少濟,但夾生菜口感好好多又少啲油膩感
芥末脆香蝦球👍👍
*配有脆脆蜜糖烤既合桃,密密食
上湯浸菜心
*唔油膩,消下濟,食咁多肉一定要叫個清湯菜😂
揚州炒飯
*等左成個鐘先有得食
*係足料既,但無乜鑊氣,味道正正常常咁
椒鹽脆豆腐
*明明話小食,但都係等左成個鐘先有得食,上碟只係暖暖地
*味道係唔錯既,都好有平時既脆炸口感
查看之前的留言 ()