2020-10-24
朋友book咗間幾特別嘅特色餐廳帶我去食,佢話我鍾意飲手工啤所以專登揀呢間特色酒吧餐廳同我去食。餐廳裝修好fusion 又有霓虹光管嘅招牌,好啱用嚟打卡。餐廳都幾闊落,張枱大大張有大排檔feel坐得都幾舒適。蔥油涼拌泰國黃鱔配醬油漬牛油果萵筍沙律呢個菜非常fusion而且作為前菜嘅佢我覺得好有特色,佢嘅黃鱔好爽口再加上佢個涼拌醬汁酸酸甜甜同萵筍嘅爽口非常之夾,再加上牛油果嘅柔潤感令到整碟菜嘅味道都好夾,非常開胃,味道一流慢煮叉燒配溫泉蛋滷水鴨肝豬油撈飯呢個慢煮叉燒嘅肉好肥美咬落口好軟稔,個鴨肝好滑同啲叉燒竟然出奇地夾,個溫泉蛋再加埋個飯啲醬汁食落整個飯味道好到位,好出色,冇諗過原來一個叉燒飯都可以煮到咁好食。維也納caramel 味重,麥味濃,易入口,味道都幾特別,手工啤黎講口感都夠特別。整體感覺非常不錯,fusion菜整得好出色好期待下次再嚟試吓其他菜
餐廳都幾闊落,張枱大大張有大排檔feel坐得都幾舒適。
蔥油涼拌泰國黃鱔配醬油漬牛油果萵筍沙律
慢煮叉燒配溫泉蛋滷水鴨肝豬油撈飯