以前返工做嘢嘅時候有時都會買下齋飯盒 ,但是從離開舊公司之後就冇食過數素餐, 忽然興起約好姐妹一齊食呢一間素食店, 冇他因為見到佢價錢抵,同埋嗰個人都話好好食唔油膩。地點方便喺觀塘到牛頭角出都係幾分鐘就到達, 而且大大個招牌唔會搵唔到。入到去好多位置好寬敞, 而且就算唔係啲乜嘢初一十五食齋嘅日子, 都頗多人喺度用餐, 滿了一大半。識叫就梗係嗌餐喇好抵食,259蚊 有湯有一個小食兩個小菜, 原來最後仲會有炒飯,再跟飲品同糖水。個湯羹濃淡程度啱啱好, 有支竹,蘿蔔絲,香菇等6,7款材料,份量足夠五個至六人飲,我地一人飲咗兩碗都仲有淨。本身以為好細份,點知下面仲有兩三層 手抓餅 ,個咖哩汁好香唔辣。本身麻麻地咕嚕肉,因為怕酸,但友人好喜歡, 佢話比真正的咕嚕肉更加好食。 食落又真係喎,唔厚粉,唔酸,顏色好靚,而且用火龍果來配搭,用料更豐富。本身唔知道有炒飯跟所以叫咗炒烏冬做主食, 個烏東炒得好香, 味道啱啱好 ,最緊要唔會好咸,同淋晒。最後有炒飯,但太飽,打包甜品叫咗泡芙都好好食題外話,埋單嘅時候見到有個corner有嘢買呀,我買左崖柏,朋友買咗紙巾,原來紙巾係老闆佢自己做代理,用落真係好柔

海王金翅羹

咖哩手抓餅

素咕嚕肉

香菇絲炒烏冬

炒飯

最後有炒飯,但太飽,打包
甜品叫咗泡芙都好好食

題外話,埋單嘅時候見到有個corner有嘢買呀,我買左崖柏,朋友買咗紙巾,原來紙巾係老闆佢自己做代理,用落真係好柔軟舒服,而且話bb都可以用,價錢都平,10蚊有12包細的

呢間嘢服務好而且做素食嘅材料豐富,最重要係唔油膩,遲d會同屋企人去食
海王金翅羹
咖哩手抓餅