2016-06-29 695 瀏覽
上星期黎到觀塘辦事,順道約喺APM返工嘅朋友食lunch!我哋黎到位於 OPC 三樓嘅 Fish & Chick Plus,一間主打炸魚和烤雞的西式餐廳!店面不大,但充滿歐陸風情,座位亦寬敞舒適,難怪朋友話,佢同D同事都好鍾意黎呢間餐廳食野!我哋叫左個二人套餐,另外加左個小食餐飲升級點左雜果賓治,用新鮮生果製成雜果碎,飲落甜味適中,冰的份量也剛好!頭盤:炸鮮蘑菇沙律,炸漿薄而脆,菇身充滿水分,食落多汁又保留菇的香味 小吃:白酒汁煮鮮蜆,隻隻蜆都脹卜卜,相當肥美,而且乾淨冇沙小食,(另外加)雞肉球配燴雜菜主菜:升級格陵蘭島大比目魚配粗薯條,魚塊炸漿薄脆,內裡的魚肉香滑多汁,原汁原味,醮點海鹽食更可以充分提鮮。而薯條醮上帶點微酸的他他醬就最好食橄欖油炒香蒜片辣椒,份量適中,味道亦是非常可口
上星期黎到觀塘辦事,順道約喺APM返工嘅朋友食lunch!
我哋叫左個二人套餐,另外加左個小食
雜果賓治
炸鮮蘑菇沙律
白酒汁煮鮮蜆
小吃:白酒汁煮鮮蜆,隻隻蜆都脹卜卜,相當肥美,而且乾淨冇沙
雞肉球配燴雜菜
小食,(另外加)雞肉球配燴雜菜
大比目魚
橄欖油炒香蒜片辣椒
橄欖油炒香蒜片辣椒,份量適中,味道亦是非常可口
2016-06-24
2 分鐘 (堂食)
午餐
雜果賓治