同朋友一齊喺深水埗,佢好熟呢一頭嘅餐廳,我問佢附近有乜嘢港式地道美食,咁佢二話不說就帶咗我嚟呢間小餐廳開餐😆我哋叫咗$188嘅「烔記ニ人套餐」😆- 「鹽焗手撕雞/麻辣手撕雞」:揀咗「鹽焗」,大大碟有成半隻雞🐓,有鹹香又有雞味😋- 「醬皇猪手/冬菇醬皇猪手(例牌)」:揀咗「醬皇猪手」,豬手🐷煮得非常軟熟,豬皮仲滑脫脫😆,感覺充滿骨膠原😁- 「鹽焗/麻辣 雞腎及酸辣雲耳(2碟)」:雞腎有啲咬頭😋;雲耳就爽脆😋- 「郊外油菜🥬(1碟)」:係菜心,簡單新鮮好食😋- 「太子鵝油撈麵/絲苗白飯(2碗)」:要咗兩碗「太子鵝油撈麵」,撈粗麵🍜有啲彈牙,鵝油又香又滑,仲應該落咗啲生抽,好味到唔使食餸都可以食晒一碗麵😆- 「是日靚湯(2碗)」:熱辣辣😋- 「冷熱飲品/特飲(2杯)」:叫咗熱檸茶🍋同熱檸水🍋$188 咁多嘢食,又大碟,又好食,真係超級抵食😋😆;朋友同我都食得超級飽😋

我哋叫咗$188嘅「烔記ニ人套餐」😆
- 「郊外油菜🥬(1碟)」:係菜心,簡單新鮮好食😋