2018-12-08
同屋企人黎食晚飯,朋友介紹話哩度既中菜小炒正,叫我去試下。上到黎甚是熱鬧,好多枱打緊邊爐,原來晚飯除左食小菜,仲有得打邊爐,下次黎試下先。翻閱餐牌見到好多款精選小菜,價錢仲好實惠,仲有不少晚市優惠小菜,正!白灼海生蝦 半斤$68最中意食白灼蝦,咁先食到最鮮既味道,新鮮與否一食就食。半斤都幾多蝦,同喺屋企食既價錢差唔多,蝦都好新鮮。話梅豬手 $88係我既推介,好食到停唔到。好多豬手唔好睇佢例牌,加左甜醋同話梅酸酸甜甜好開胃、豬手炆得入味又林,底下仲有蕃薯好甜。原盅燉花膠湯 $168非常意外係咁大盅!好抵,花膠係超多,啖湯好鮮甜,好足料,哩盅湯夠5-6人飲。清蒸沙巴龍躉仔 $88係晚市優惠先可以唔洗$100就食到龍躉,好抵!龍躉細細條d肉仲滑,蒸既時間較得剛好,條魚眼仔突突就睇到佢新鮮。薑蒽焗桶蠔 $168超大隻的蠔,一食落口好juicy 好好味,入面係好鮮嫩,而且用石鍋整非常夠熱同夠鑊熱,亦係我認為必食菜式!今晚哩餐樣樣菜都好出色,食得好開心。
上到黎甚是熱鬧,好多枱打緊邊爐,原來晚飯除左食小菜,仲有得打邊爐,下次黎試下先。翻閱餐牌見到好多款精選小菜,價錢仲好實惠,仲有不少晚市優惠小菜,正! 白灼海生蝦 半斤$68
最中意食白灼蝦,咁先食到最鮮既味道,新鮮與否一食就食。半斤都幾多蝦,同喺屋企食既價錢差唔多,蝦都好新鮮。 話梅豬手 $88
係我既推介,好食到停唔到。好多豬手唔好睇佢例牌,加左甜醋同話梅酸酸甜甜好開胃、豬手炆得入味又林,底下仲有蕃薯好甜。 原盅燉花膠湯 $168
非常意外係咁大盅!好抵,花膠係超多,啖湯好鮮甜,好足料,哩盅湯夠5-6人飲。 清蒸沙巴龍躉仔 $88
係晚市優惠先可以唔洗$100就食到龍躉,好抵!龍躉細細條d肉仲滑,蒸既時間較得剛好,條魚眼仔突突就睇到佢新鮮。 薑蒽焗桶蠔 $168
超大隻的蠔,一食落口好juicy 好好味,入面係好鮮嫩,而且用石鍋整非常夠熱同夠鑊熱,亦係我認為必食菜式! 今晚哩餐樣樣菜都好出色,食得好開心。