餐廳: 百芳池上便當 (希慎廣場)
資訊:

2020-09-22 43 瀏覽
明明買咗機票但又去唔成台灣,唯有係香港食多幾餐台灣特色美食補償下。滷肉飯便當平時食滷肉飯通常成碗都係肉,不過製作成便當,多左好幾款配菜,成個飯就更加豐富滋味。鮮蔬米漢堡素食之選,米漢堡口感香軟,有淡淡的米香。入面嘅餡料有西蘭花、豆卜,紅蘿蔔等,算係一個清清地又飽肚既選擇。大腸拼小腸香腸外皮幾脆,肉質幾厚實,貌似細份既小食,實則一啖都咬唔哂,食完都開始飽飽地。炸花枝丸即大粒又彈牙既花枝丸,瞬間就食晒。熱蜂蜜檸檬蜂蜜既味道偏淡,酸酸地都幾開胃。黑糖珍珠鮮奶甜度固定,本身第一啖飲都覺得甜左啲,但當食完野再飲啖黑糖鮮奶,配埋煙煙韌韌既珍珠,就好似食完個甜品咁,剛剛好😋

滷肉飯便當

鮮蔬米漢堡

大腸拼小腸

炸花枝丸
即大粒又彈牙既花枝丸,瞬間就食晒。

熱蜂蜜檸檬
蜂蜜既味道偏淡,酸酸地都幾開胃。

黑糖珍珠鮮奶

• 黑糖珍珠鮮奶