2024-12-13 261 瀏覽
今晚試吓屋企附近間日式食肆,其實住喺呢度附近,成日經過都見到,不過成日都好多人,都冇乜機會入去食,同埋有好多外賣仔企喺門口等外賣,我驚等得耐,今晚唔煮飯,就試吓食吓呢間外賣。佢哋嘅款式真係好多,用QR code落單,不過我叫外賣就係同店員講,淨係便當都有十幾款,我老婆想食刺身,所以叫咗個特選五式丼,有五款刺身,三文魚、北寄貝、帶子、赤蝦、海膽,每樣刺身都好靚仔,三文魚夠肥,海膽同赤蝦好鮮甜,唔會有陣苦澀味,其實佢嘅份量都算幾多, $100左右一個刺身飯抵食。我自己就叫咗個秋田便當,飯嘅份量真係好多好多,佢嘅刺身一樣咁新鮮,三文魚好肥美,甜蝦好彈呀爽口,豬軟骨好入味好淋,另外佢個三文魚有啲三文魚肉同埋蘿蔔,兩樣都好腍。最後加多個小食,日式蜜桃烤雞翼,甜味幾重,好香,雞肉入口好滑,同埋佢哋啲雞翼都算幾大隻,好入味。