2023-12-02
又到左冬天要食酸菜魚既時候,今次揀左平時剪開間salon隔離既巴蜀冷鍋魚,朋友接我去一齊食,時間岩岩好,而且係新開餐廳試試佢😎除左有酸菜魚打邊爐之外,仲有午市快餐,都係50蚊落樓,抵食到爆炸,最後揀左藤椒湯底,麻一麻佢。PS:兩位老闆都好好人,服務非常周到🤪✨藤椒湯生魚片(大份) 328藤椒湯生魚片,湯頭麻辣鮮香,令人胃口大開。生魚片新鮮細嫩,而且完全無骨😱同湯汁完美融合,香辣味與海鮮鮮味相互映襯,藤椒風味獨特,酥酥麻麻,超級開胃,配料豐富多樣,有芽菜,蓮藕,娃娃菜,增加整體層次口感🤪魚份量都好多,食到最後都仲有,湯就越煮越辣,我唔算太食得辣就要襯早食哂佢哈哈✨蔬菜一家親 38有5塊土豆片,5塊蓮藕片,3細棵生菜,3舊栗米。無諗過土豆片配藤椒湯係咁好味😁如果唔係太飽應該會追加,生菜都索哂汁好入味,而且幾新鮮,青綠爽口,甜到好似有機咁。栗米都甜,不過就細舊左小小。✨回鍋肉 52小弟都係回鍋肉控黎😏基本上食親川菜都一定係嗌依款餸,都有信心講依間既回鍋肉味道係中上🤭咸味辣味均稱,豬肉炒得焦香出油,加上適量辣椒同埋蔥及椰菜,香味鮮明,咸辣回甘,配埋一碗香噴噴既白飯,完美,仲好抵食添😎
✨藤椒湯生魚片(大份) 328
✨蔬菜一家親 38