2011-11-15
為食鼠是日有d唔舒服,想食d清淡d o既野~~o係等緊松鼠仔放工時,行經世貿見到有間叫"博多道場"的日本野,好似幾吸引~即刻拎左飛等位先~等左唔夠十分鐘就可以入座~好快間野裹面d裝修好靚好地道日式feel~個reception仲安排左好舒服的卡位比我~好開心~佢lei度d卡位全部都有小布簾遮住的~又日式又有私隱~好正~等左一陣,松鼠仔終於到步,我地都餓到即刻叫野食!!個menu樣樣野食都附有彩圖勁吸引!!叫左四樣野試下: 豬軟骨拉麵我同松鼠仔都係拉麵迷,當然要睇下lei度d貨仔得唔得啦~heehee~~一試果然冇令我地失望~~拉麵的麵質不但十分煙韌,伴隨香味四溢的濃湯一起享用,真係回味無窮!!而且豬軟骨係比較厚身的,食落既腍身又入味!唔係誇張~~真係要比十個讚lei個拉麵呢~~盛崗冷麵比較清新開胃o既一個冷麵~個汁好正,有少少酸酸地~十分醒胃~d麵配埋惹味的微辣泡菜+爽脆青瓜一齊食,非常有口感~~隻溏心蛋味道就中規中舉啦~雜錦串燒lei個我同松鼠仔都勁like!!d串燒勁香鹽燒味~香脆得來又保持到d肉本身o既水份~正~!焦糖燉蛋拼雪糕球雖然味道唔係話好特別,係絕對係上級水準之作~送多隻
即刻拎左飛等位先~
等左唔夠十分鐘就可以入座~好快
間野裹面d裝修好靚好地道日式feel~
個reception仲安排左好舒服的卡位比我~好開心~
等左一陣,松鼠仔終於到步,我地都餓到即刻叫野食!!
個menu樣樣野食都附有彩圖勁吸引!!
叫左四樣野試下: 豬軟骨拉麵
一試果然冇令我地失望~~
而且豬軟骨係比較厚身的,食落既腍身又入味!
唔係誇張~~真係要比十個讚lei個拉麵呢~~ 盛崗冷麵
比較清新開胃o既一個冷麵~
隻溏心蛋味道就中規中舉啦~ 雜錦串燒
lei個我同松鼠仔都勁like!!
d串燒勁香鹽燒味~香脆得來又保持到d肉本身o既水份~正~! 焦糖燉蛋拼雪糕球
雖然味道唔係話好特別,係絕對係上級水準之作~
送多隻字比佢~~"讚"!!哈哈哈哈~~~!!
好美味+滿足的一餐~值得再吃!!哈哈哈哈~~~