2015-07-08
今日黎到新開嘅俺之烹割食lunch原來佢係日本都有好多分店㗎Lunch set 嘅餐單都幾多選擇,唔食魚生既朋友可以有好多熟食,如牛肉鍋,西京燒食魚生既朋友就可以選擇海鮮丼,壽司定食等我今日就要左個KAISENDON 喇(かいせんどん)!定食包括~一個小沙律,有生菜同cornflakes漬物茶碗蒸,唔係太推薦,得草菇係裏面,我覺得千兩個個好食d味噌湯🎉🎉海鮮丼!份量非常慷慨地多,而魚類,貝,同海瞻非常新鮮!碗內有~帆立貝(ホタテ),大海老/牡丹蝦 (#ボタン海老) ,三文魚,松葉蟹肉,海膽,呑拿魚,下面既飯份量都頗大最好味嘅係牡丹蝦 ,非常肥美同甜呢一啖海膽一啖飯是常識吧?超新鮮其他嘅都好好味,刺身種類好多,一路食嘅時間候不停會唸下一個食乜先好哈哈!食完個刺身同反先記得仲要食茶碗蒸添,已經好飽了店內坐位都幾多,值得一提既係仲有「立食」呢個選擇立食位置都有十幾個,室內外都有立食會送一杯野飲添~如lunch 時間無乜,又想豪食同快食,立食似乎都唔錯~我地據知lunch 係無得book的我地三人大概12:45到達就可以立即入座啦,都唔錯
原來佢係日本都有好多分店㗎
食魚生既朋友就可以選擇海鮮丼,壽司定食等
我今日就要左個KAISENDON 喇(かいせんどん)!
定食包括~
一個小沙律,有生菜同cornflakes
漬物
茶碗蒸,唔係太推薦,得草菇係裏面,我覺得千兩個個好食d
味噌湯
份量非常慷慨地多,而魚類,貝,同海瞻非常新鮮!
最好味嘅係牡丹蝦 ,非常肥美同甜呢
一啖海膽一啖飯是常識吧?超新鮮
食完個刺身同反先記得仲要食茶碗蒸添,已經好飽了
店內坐位都幾多,值得一提既係仲有「立食」呢個選擇
立食位置都有十幾個,室內外都有
立食會送一杯野飲添~
如lunch 時間無乜,又想豪食同快食,立食似乎都唔錯~
我地據知lunch 係無得book的
我地三人大概12:45到達就可以立即入座啦,都唔錯