2022-11-26
今晚約左朋友返將軍澳新都城食燒肉, 之前有朋友推介過, 決定去呢間和牛燒肉一郎試試😊想食少少, 又唔想太貴, 品嚐返係日本食燒肉嘅味道, 所以就選擇左B餐放題, 計埋加一全包都唔過500蚊一位就有和牛食, 性價比高呀~講返我哋最期待嘅牛先, 先黎兩盤指定既燒肉拼盤, 有牛里脊肉, 牛肋肉, 牛肋條, 扇貝, 蝦, 豚肉, 雞肉等等…除左指定燒肉拼盤, 仲可以用手機APP任點燒肉, 當中真係包羅萬有, 有好多唔同種類既牛, 一口牛, 壽喜燒里脊肉, 簿牛肉等等, 多到我都唔記得左, 除左燒肉外仲有海鮮, 例如蠔, 青口, 帶子, 蝦, 菇類拼盤等等, 連sushi同其他熱食都有, 真好好多選擇😆👍🏻講返d燒肉先, 全部牛肉都超好食, 非常之juicy, 幼嫩, 入口即溶, 生熟程度又可自由控制. 值得一提係一口牛, 真係頂級食材黎, 又靚又新鮮.. 一口細細啖, 可以試多幾款. 壽喜燒里脊肉又係正黎, 燒完加d雞蛋, 味道岩岩好, 好正, 真心好食到停不了😋😋 仲有飲品同甜品都係任食ga, 見到個飲品甜食區好興奮,超過十款飲品同甜品可供撰擇, 飲品有特別嘅亦有新普通嘅, 汽水熱飲都有,我
仲有飲品同甜品都係任食ga, 見到個飲品甜食區好興奮,超過十款飲品同甜品可供撰擇, 飲品有特別嘅亦有新普通嘅, 汽水熱飲都有,我哋飲咗幾款特飲, 完全唔伏, 清新自然又唔會好甜, 啱晒食燒肉👍🏻
雖然好多野食都好吸引好想食,但我哋唔算大食, 今次無機會食到d飯同拉麵.. 唯有下次同多幾個人一齊食,先至可以食到更多款野食😌🫢
今餐燒肉放題好滿足😊 找回日本的味道,好開心😁