2023-03-26
今日喺德福廣場嘅MCL睇完男神Keanu Reeves嘅殺神John Wick 4,諗住就喺埋德福廣場食啲嘢,想食吓牛扒又想食吓沙律,就去咗德福廣場第二期嘅Mr Steak度食,因為知佢有牛扒之外仲有Semi-Buffet,有無限量嘅沙律供應😋佢而家做緊一個Special promotion,就係日本和牛買一送一,只需要$498,就可以有兩份和牛Main Dish,同埋Semi-Buffet,抵到爛🤤🐂日本和牛威靈頓 威靈頓牛柳冇得揀幾多成熟,雖然係咁樣,但一啲都唔覺得好韌,仲好多肉汁,表面嘅酥皮亦都好香脆,一啲都唔會覺得好乾🐃日本和牛味噌燒 日本和牛十分香,油脂好足夠,一咬落去啲油全部都爆曬出嚟,好好味,而且佢有少少嘅調味,令到和牛嘅牛肉味道,全部湧現晒出嚟,比起日本和牛威靈頓更勝一籌🥗沙律 沙律吧自取,選擇唔算好多但都足夠,味道就不過不失啦,除咗沙律之外亦都有少少甜品,會有cheese cake或者朱古力蛋糕之類,不過我食完實在太飽,所以冇去試甜品
日本和牛威靈頓
日本和牛味噌燒