2019-01-15 113 瀏覽
La Postre係我經常光顧嘅餐廳之一,食物質素有保證,裝修又靚。次次同朋友約會一諗吾到食咩就黎呢度!蜜瓜黑毛豬 24個月嘅黑毛豬味道果然濃郁,肉質唔會太硬。清甜嘅蜜瓜中和火腿嘅鹹,但係又唔會搶左佢嘅肉香。如果蜜瓜再甜D就更好,原來襯黑莓都得!西班牙海鮮炒飯呢個係兩人份量嘅主菜,一鍋大大嘅,撲滿大蝦、蜆同埋清口等海鮮,夠曬派頭!米飯軟硬適中,調味均勻,微辣幾惹味。雜果麻糬窩夫次次點呢個同行嘅朋友都會讚又好睇又好食!煙煙韌靭口感唔錯。全份嘅窩夫花花造型好靚,不過頗大份,如果只係想淺嚐嘅客人可以揀半份。仲夏水果茶上次黎飲左鮮雜果mojito覺得好好飲。成日話女仔唔好飲咁多凍野,所以今次就揀左熱水果茶,估唔到暖胃之餘同mojito一樣fruity、清新!

蜜瓜黑毛豬

西班牙海鮮炒飯