2024-03-21
📍尖沙咀|香香宮煮今日同劇本殺好友食飯,諗起香香宮煮有得著宮廷服打卡🤣就帶佢去香香宮煮啦一入門口已經見到個皇位嘅打卡位,仲有一堆宮廷服俾大家任著任打卡,真係好特別🤍當日天氣都好凍,我哋就揀咗建寧公主特色卜卜蜆鍋,個湯底除咗有好多又肥又冇沙嘅沙白之外,入面仲有好多芽菜、芫荽同埋芹菜等等。個鍋嘅形狀都好靚好有古代宮廷feel💕₊˚⊹♡ 艾莎公主牛肉堡盒開頭唔知點解牛肉寶盒會用Elsa公主命名,上枱嗰陣就明啦,一打開個寶盒,入邊嘅煙霧就好似瀑布咁樣流晒出嚟,超有氣勢🥹 ₊˚⊹♡ 伊利比亞橡果豬伊比利亞橡果豬係豬肉界嘅和牛🤍口感同色澤都滿分₊˚⊹♡ 鹹蛋黃響鈴超級好味嘅黃金響鈴,鹹蛋黃配響鈴真係世上最邪惡嘅食物🥹就咁食又得,淥一淥都可以₊˚⊹♡ 手打蝦丸蝦味濃郁且充滿鮮甜,手打非常彈牙,配上蟹籽,好美味~₊˚⊹♡ 稻庭烏冬好彈牙嘅道烏冬,吸晒鮮甜嘅湯底非常好味香香宮煮 (金輝大廈) (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓#香香宮煮 #火鍋 #打邊爐 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀火鍋 #美食 #foodie #hkig #hkblogger #hkkol #hkinfluencer
₊˚⊹♡ 艾莎公主牛肉堡盒
₊˚⊹♡ 伊利比亞橡果豬
伊比利亞橡果豬係豬肉界嘅和牛🤍口感同色澤都滿分
₊˚⊹♡ 鹹蛋黃響鈴
₊˚⊹♡ 手打蝦丸
蝦味濃郁且充滿鮮甜,手打非常彈牙,配上蟹籽,好美味~
₊˚⊹♡ 稻庭烏冬
好彈牙嘅道烏冬,吸晒鮮甜嘅湯底非常好味
香香宮煮 (金輝大廈) (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓
#香香宮煮 #火鍋 #打邊爐 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀火鍋 #美食 #foodie #hkig #hkblogger #hkkol #hkinfluencer #hkgirl #hktravelblogger #hkbeautyblogger #hklifestyle #travel #hiking #blog #hkfoodie #hkfoodblogger #旅行 #旅遊 #生活 #飲食