2018-10-31 152 瀏覽
本身對薯仔都情有獨鍾,平時都好鍾意食薯容、焗薯、薯仔呢D薯製食物😛 。今日經友人介紹,先發現呢間高質餐廳—薯仔屋。薯仔屋係4/F, 搭𨋢上到去就會見到。一入去就已經見到好大堆漫畫書、board game,中間仲有個足球機、仲有wii玩!好正,呢度絕對係朋友聚會好選擇,大家可以係呢度度過一個悠閒既下午🤤。地方唔算太大,但好有家既感覺,好warm。我同朋友叫完野食就開始搵野玩。仲有仲有!呢度都好岩一家大細黎,因為呢度有一個玩具corner, 我地見到兩個小朋友係度玩得好開心,完全唔捨得走,而家長又傾得好開心(難得可以放鬆,唔洗湊仔一陣)😛好啦,咁講下野食先。正值lunch時段,我同我個frd都叫左lunch set。每個lunch set 都會送湯同麵包,價錢又合理抵食。個frd仲加左$15轉特飲呀!我叫左個煙肉芝士焗薯拼沙津。😛上菜個陣個薯仔熱熱地,岩岩焗好,芝士就熔左少少,所以做到個拉絲效果!芝士同煙肉份量岩岩好,吊到薯仔既味,同時唔會遮蓋到薯仔本身既味。值得推薦!朋友就叫左個招牌菜啦!醬燒BB豬仔全骨,配鋪天薯條。道菜一上黎,嘩咁大舊豬仔骨!友人話估唔到咁大舊,就分左少少比我試。試左

黑牛

餐湯

栗米煙肉焗薯

朋友就叫左個招牌菜啦!醬燒BB豬仔全骨,配鋪天薯條。道菜一上黎,嘩咁大舊豬仔骨!友人話估唔到咁大舊,就分左少少比我試。試左啖覺得燒得岩岩好,食落去都幾香,又甜甜地。之於鋪天薯條都好好食,因為我好鍾意有醬既薯條!佢呢個醬同個薯條味道好夾👍🏻😘
鋪天薯條
BBq豬仔骨
bbq豬仔骨拼鋪天薯條

友人話驚唔夠飽,就叫多左個雞翼,雞翼都算多汁,食落去唔會乾淨淨。仲有沙津伴碟呀!🤤

總評分:💛💛💛💛💛 覺得鍾意去cafe既朋友仔/鍾意食薯既朋友仔可以黎試試去!
2018-10-31
黑牛