2011-04-22
我以前只出過兩個post都係因為太難食. 所謂醜事傳千里. 唔想再有人使寃枉錢. 今次係第二次食 IFC SimplyLife, 真係好好味, 所以值得我咁有心去寫. 仲有, Like 佢哋嘅笑容s.六個人(include 1 baby), order 了 以下食物, 埋單HKD1835:Starters一客芝士忌廉湯一客青口兩客溫泉蛋SaladMain Courses兩客黑豚豬扒兩客咖哩虾飯一客黑雪魚Drinks兩柸橙汁一柸西柚汁Manu 選擇不多, 但係都係比想像中好吃.青口, 我用麵包吸埋啲汁食. 青口夠嫩.Salad 太大碟, 太多肉, 食完都有啲飽. Surprise 係佢有一大片芝士薄脆, 好濃芝士味.老公都不作他選, 再encore上次食過番尋味嘅黑豚豬扒. Very Juicy.雖然咖哩虾飯得兩隻虾, 但係整體都好味, 所以都無嬲.原本想食埋甜品, 但係好飽了. 下次唔食頭盤, 食甜品, 好似話香蕉批好好味喎.
Starters
一客黑雪魚
Drinks
兩柸橙汁
一柸西柚汁
Manu 選擇不多, 但係都係比想像中好吃.
青口, 我用麵包吸埋啲汁食. 青口夠嫩.
雖然咖哩虾飯得兩隻虾, 但係整體都好味, 所以都無嬲.