2019-07-07 145 瀏覽
在荃灣沙咀道,見到一間餐廳門外大排長龍, 好奇心驅使之下去看看,原來是早前曾經在千色匯幫襯過的波士冰室分店,當刻提供麵包優惠,晚上六時後,麵包半價,吸引大批街坊捧場。想念之前食過那美味的農夫包,於是入內晚飯。餐廳有香港地道舊式裝修,幾有特色。雞腿加農夫包組合,香口得嚟又夠飽肚。炸雞髀雖然唔係最健康嘅選擇,不過外層炸到脆口得嚟,雞肉唔會好乾,食落口感相當唔錯。農夫包係碗,麵包烘得脆口,特別是上蓋,塗了一點牛油,再烘,味道更香。麵包裏面挖空,再放入炒飯。 炒飯既乾身又粒粒分明,加入適量雞蛋味道口感俱佳。揀咗雪糕紅豆冰做飲品,雪糕有三款味道:朱古力、雲呢拿同埋抹茶,可惜當日抹茶雪糕售罄,於是改為朱古力雪糕。雪糕的紅豆冰提升了整體甜度,感覺倒也新鮮。波士冰室的十大推介,款款都好吸引,可惜眼闊肚窄,唯有下次再食。

想念之前食過那美味的農夫包,於是入內晚飯。

餐廳有香港地道舊式裝修,幾有特色。