2017-08-08
今日同友人食午餐,因為又有d 落雨廢事揾食啦,所以就上左黎食伙伙啦!今次係我第一次黎,雖然正值午飯時間,但係呢度等候既人龍會唔會多人到有d 誇張?到底呢度既野食係咪真係咁好食呢??等左都大概四個字,終於就座啦!望下menu 有乜野食先~等左咁耐真係好肚餓呀!我就叫左個E,友人就叫左個B~羅宋湯呀!正呀!我真係好鐘意飲羅宋湯,呢度既羅宋湯夠味得黎又有d 清清地。我好怕d 羅宋湯煮到成個醬咁,千年湯底。個餐包唔係普通的餐包,佢係芝麻包黎~~味道無乜特別,個包既味就係你望到既味道。友人既焗豬扒飯,佢拮左舊豬俾我食,好食又夠味,但係因為淨係食得個一舊都唔記得詳細係咩味道。再等多陣我個餐到左啦~~呢個份量其實唔係好大,如果係男人食呢可能會覺得唔飽,不過對我黎講就好大份!d 黑椒汁好香黑椒味,唔會死辣。雞扒煎得好香,腸仔又夠脆皮!意粉唔會烚到淋曬,有返d 咬口,撈汁食好啱餐飲當然係熱奶茶啦,始終西餐既奶茶係無茶餐廳咁好味既,但係都過得去,成杯飲曬。茶味濃而唔澀,OK呢度既野食係好味既,但係收呢個價錢就真係有d 貴,環境都唔算幽靜,LUNCH就唔會係一個傾計既好地方。d 侍應係好友善,不過可能因為午
到底呢度既野食係咪真係咁好食呢??
等左都大概四個字,終於就座啦!
望下menu 有乜野食先~
等左咁耐真係好肚餓呀!我就叫左個E,友人就叫左個B~
我好怕d 羅宋湯煮到成個醬咁,千年湯底。
再等多陣我個餐到左啦~~
意粉唔會烚到淋曬,有返d 咬口,撈汁食好啱
茶味濃而唔澀,OK
d 侍應係好友善,不過可能因為午饍時間真係人太多了所以都無乜服務可言。
坐左係度等人俾餐牌我地,等左陣都無人理我地,都係我地自己去拎⋯⋯
然後我個餐計埋加一要一舊水⋯⋯