2021-09-14 36 瀏覽
聽講朗屏開左新餐廳,即刻想試吓。虹方呢度有好幾個選擇,首先試下西餐,午餐都多人等位,門口有3枱左右,可以帶狗狗坐室外位置食嘢,餐廳裝修得幾靚。第一次試,我地叫左個牛肉漢堡包,果舊內唔係碎肉做嘅,好似一條一條肉絲拼埋咁,爽口彈牙,食落唔似牛扒,反而似豬肉。感覺幾特別,juicy 而且有口感。但係薯條就麻麻地,炸得唔夠時間,淡黃色,而且係林左嘅。另一味叫左一份全日早餐all day breakfast, 炒滑蛋好有水準,司華力腸唔太喊,味道剛剛好,牛角包唔鬆脆,好似濕過水咁再焗返,林晒;薯餅都係林嘅。飲品方面好有驚喜,價錢好抵$29熱飲、$39凍飲。叫左熱朱古力咖啡,上面有拉花,而且香滑好味。另外,飲左凍薄荷咖啡,一樣正。