2019-05-07
話咁快又到5月,又係時候慶祝母親節~除左同自己媽媽食飯,近呢2年老公都會代裕喬喬同我慶祝❤️今次就特登搵左間食西班牙菜既食店,好好享受一下~~個度環境好有幽靜,田園風格,有幅好靚既植物牆~每枱都有一盆小盆栽,好有心思~~🥰除左有普通餐枱,佢仲有個吧枱~~環境唔錯~~本身帶住裕喬喬出去都驚會影響到其他食客,但好彩佢今日好乖乖,表現好好,隔離枱個婆婆都讚佢呀☺️☺️咁以為可以多d同佢出去食飯喇~~😛😛益左媽媽,可以有藉口去試唔同既食肆~~既然係慶祝母親節,梗係要食盡佢~~我地2大1小都叫左好多野食架~❤️Seafood Gallery🦐: 精美既頭盤為晚晏揭幕~包括有法國生蠔(海洋女神)、扇貝、牡丹蝦、青口、馬刀貝、黃金螺、磯煮鮑魚~~樣樣都好新鮮,生蠔又夠飽滿鮮甜,真係蠔如其名~另外,醬汁方面除左一般既cocktail source , 仲有一款介辣蛋黃醬可以伴食,個人覺得伴以黃金螺食係唔錯~~❤️Dinner Set - Daily Soup🍲:當晚既湯係 Clam chowder (周打蜆湯)~~簡單但唔馬虎~香滑既口感,夠細膩~蜆肉又夠鮮甜,令個湯層次更加豐富~❤️Dinner Set - S
除左有普通餐枱,佢仲有個吧枱~~環境唔錯~~
❤️Dinner Set - Salad🥗:本身有2款沙律同生蠔揀~~咁我地就揀左比較少機會食到既 Grill Artichoke and Smoked Feta Cheese Salad~~ 雅支竹似一個大花蕾,自己好少會煮,所以有機會就會食~老公仲問我一塊塊個d咩黎😂我唔理佢自己食埋🤫
❤️Dinner Set - Canadian Natural Pork Rib Loin served with Apple Cider Source 🍖:豬柳嫩滑唔鞋口,本身就咁食個味已經唔錯,配埋甜甜酸酸既蘋果酒汁,更加突顯到豬肉既肉味~~意想唔到裕喬喬對豬柳既肥膏好有興趣,做媽媽只好將個10%都冇既肥膏割愛😫另外配菜都好出色,特別鍾意紫椰菜的味道,醃得酸酸的,好好食呀~~
❤️Seafood Paella 🥘 :為左裕喬喬而叫既西班牙海鮮飯~黎到梗係俾佢既畫面吸引住,滿滿的海鮮,大大隻龍蝦🦞好似美人咁仰臥係飯面上~~濃郁既蝦湯味、粒粒飯同西班牙腸再配埋紅椒粉同番紅花既香料味,已經覺得好正宗、好滿足~好耐都冇食過咁好食既西班牙海鮮飯!!
❤️Drink - Shirley Temple:簡單既mocktail ~~酸酸甜甜,充滿著果味
❤️Drink - Lemon Tea:老公話食得太飽,要消滯
❤️Desserts - Pomelo Sorbet :本身想試心太軟架,但又唔想俾裕喬喬試到朱古力,惟有忍下口先⋯⋯最後點左柚子雪葩作為呢餐既終結~~柚子味濃,微微的甜味同清新既味道,可以一去口腔既油膩感~Very Nice