2019-06-12
今晚同左一班朋友黎到觀塘呢間沙嗲王小聚,可能因為天氣問題,加上平日,所以客人不多。朋友們各自嗌左飯同麵,再加某兩個小食。當然,最吾少得的就系咖喱豬扒飯,呢個系餐廳的人氣飯類之一。之前就成日都食白咖喱,甜甜地的。而家就試試黃咖喱,都一樣好味,又不會太辣,好開胃,香茅豬扒仲炸得好香口。我地5人之中,都有4個人嗌左呢個黃咖喱香茅豬扒飯,可想而之呢個真系人氣之選。呢個豬扒飯除左有黃、白咖喱之外,仲有沙嗲口味的,味道一樣好味,但個人都比較喜歡黃咖喱。系小食方面,就嗌左個芝士肉醬年糕同新出的蝦肉脆卷(吾記得左咩名,但大概系咁)。年糕配上芝士肉醬相當好味,而新出的蝦肉脆卷點上沙律醬食,味道非常合配。價錢都算合理,份量OK,味道好,好適合同朋友或家人一齊黎開餐。