2016-12-14
一向好鍾意韓食,但去到韓國食嘢又會嫌太辣。 今日我地一行四人黎到旺角既梨滿園,呢度除左韓燒之外原來仲有好多嘢食架!首先我地叫左韓式生醃醬蟹,再配飯食。 其實除左魚刺身,生牛肉生雞個啲我一直唔好,但未試過生蟹就即管試下呢個蟹啦。呢個醬油蟹質感好滑,又有啲粉粉地既感覺,唔會有腥味;加上醃得入味,用黎送飯一流。 呢個泡菜餅既抵食又好味,有一個普通Pizza咁大,有八塊,煎得好香,有泡菜味但又唔係太辣,好食過一般酒樓食到個啲薄罉。 呢個蛋包蝦其實之前已食過,覺得新鮮好味所以encore。但今次維持唔到水準,咸左少少,所以有啲失望。最後叫左個濟洲島黑毛豬柳肉黎燒,原本無乜期望,因為個賣相無乜特別,但食落好有驚喜!啲肉質好稔,有啲入口即溶既感覺,而且肉味好香,食得出係好新鮮既!必食推介!(由於太好味好快食曬,所以唔記得影相
首先我地叫左韓式生醃醬蟹,再配飯食。 其實除左魚 刺身,生牛肉生雞個啲我一直唔好,但未試過生蟹就即管試下呢個蟹啦。呢個醬油蟹質感好滑,又有啲粉粉地既感覺,唔會有腥味;加上醃得入味,用黎送飯一流。 呢個泡菜餅既抵食又好味,有一個普通Pizza咁大,有八塊,煎得好香,有泡菜味但又唔係太辣,好食過一般 酒樓食到個啲薄罉。 呢個蛋包蝦其實之前已食過,覺得新鮮好味所以encore。但今次維持唔到水準,咸左少少,所以有啲失望。