今次同屋企人喺北角附近搵嘢食,發覺呢間都唔錯,價錢實惠,大件夾抵食,所以今次就一於嚟咗啦。我哋叫咗兩份主食,分別係香酥排骨麵$40同埋台灣擔仔麵$40。香酥排骨麵真係唔錯喎!估唔到香酥排骨咁大份,食落去口感鬆脆,肉質鬆軟,算係高質嘅排骨呢!加上少量嘅配菜,整體嘅感覺好健康,幾好食。另外亦食到之前喺台灣食過嘅台灣擔仔麵,唔係度度都有得食架。特別鍾意呢度嘅滷水蛋,味道啱啱好,唔會話太過濃郁,肉操偏甜,麵條幼身,帶點彈牙的口感。另外叫咗一份小食就係酥炸花枝丸$35炸得非常之鬆脆,同時內裏亦唔會話太乾,食落去口感彈牙,花枝丸都好足料,墨魚味香濃。飲品方面,當然係要飲下啲台灣特飲啦,呢兩款得有冇得跟餐,所以要單點,分別係黑糖珍珠奶茶$25同黑糖珍珠鮮奶$25黑糖珍珠嘅味道比較甜,口感比較軟身,第一點點彈牙的口感。(超級多珍珠! !)而鮮奶同埋奶茶嘅味道正正常常!最後叫咗一份甜品:九份芋圓 $35,口感煙煙韌韌,面頭仲有一啲豆腐花添!非常豐料,特別鍾意呢度嘅芋芋圓好有芋頭味,超級之好食呢!底下仲有啲紅豆同埋珍珠,啱晒啲鍾意有口感嘅人啦食完呢餐飯後,發覺勁多人係出面排隊,估唔到咁受歡迎呢!如果唔想排

我哋叫咗兩份主食,分別係香酥排骨麵$40
同埋台灣擔仔麵$40。

另外亦食到之前喺台灣食過嘅台灣擔仔麵,唔係度度都有得食架。

另外叫咗一份小食就係酥炸花枝丸$35

黑糖珍珠嘅味道比較甜,口感比較軟身,第一點點彈牙的口感。
(超級多珍珠! !)
而鮮奶同埋奶茶嘅味道正正常常!

食完呢餐飯後,發覺勁多人係出面排隊,估唔到咁受歡迎呢!如果唔想排隊就早啲嚟食啦,我哋當日食6:30 唔需要等位(^∇^)