2018-11-05
同朋友兩個人去食小菜🤣份量又幾適合兩個人食!初頭見係茶記咁有啲錯愕 不過格局還格局 食物水準高好多 環境又唔會嘈 幾岩傾計👍🏻值得推薦!首先上左個湯 唔會係味精味 好足料之後上左個煎魷餅 第一下以為好油 但食落係唔油嫁!十分香口 煎得岩岩好 唔會好實!北海道帶子冷麵 同朋友都好想食呢個🤣帶子大大粒 冷麵仲有少少wasabi味 唔會係普通得胡麻醬 食落好過癮🤣配埋蟹子食 增加口感 一流👍🏻海南雞要大讚👍🏻雞肉好嫰滑 脂肪唔多 所以啲皮食埋都唔會覺得heavy🤣我地兩個健康人士點都要嗌返啲菜食 所以揀左菜心🤣上湯底好好味 菜心都好嫰 唔會有渣 再encore多碟都仲得🤣👍🏻為左睇下同平時媽媽煮既有咩唔同 所以嗌左個蒸水蛋🤣蛋超級超級滑 同媽媽煮既果然不相上下!當我地食飽飽之際 原來仲有甜品 係類似喳咋 點解話係類似 係因為我平時唔食喳咋所以唔知係點既味 不過呢杯糖水我又食晒喎🤣入面有啲紫米 都有啲煮到好稔既豆👍🏻好甜好好味原來同朋友gathering食呢啲中式菜又幾得意🤣唔駛下下食西餐 又多一個選擇👍🏻
首先上左個湯 唔會係味精味 好足料