2016-01-08 549 瀏覽
平時夜晚經過呢度都係勁多人,早幾日同朋友食完飯,見到難得唔洗排隊就入來試下。 見有新野! $15(試食價)有芝士tart食之前一直都好想試sogo果間d芝士tart,無奈人龍勁長,好多朋友話排左差唔多一個鍾,但凍gei。。。(o下?)食tart最緊要係熱食先好味,特別係呢d流心美食。個tart來到,見到面層d芝士局得好靚!急不及待切開佢,見到d芝士慢慢流出,勁香阿!食落個皮好脆,但唔係鬆化果種,朋友話應該係牛油比例落得無咁多,所以果種口感係會感覺水份無咁重不過都算唔錯整體來講好好食!值得一試但如果鍾意口感比較鬆化gei皮,咁可能會鍾意半熟工房多d。其實各有特色,呢度gei芝士tart d cheese咸味剛剛好,口感香滑得來唔會太杰或者稀,creamy得來唔會太漏同太甜。 另外同朋友叫左Test Tube 2.0 &佛手柑吉士, 對於鍾意食甜品但又怕太甜gei朋友來講,佛手柑吉士可以話係首選, 因為味道清香,口感滑溜, 酸味係控制得恰到好處,中間有一層士多啤梨雪芭,呢個酸酸甜甜(微酸only),都唔錯最緊要係唔好過甜。不過個人唔太鍾意側邊d酸莓乾(紅色粒粒),雖然只係伴碟,但味道麻麻,
(o下?)
不過都算唔錯
整體來講好好食!值得一試

最緊要係唔好過甜。不過個人唔太鍾意側邊d酸莓乾(紅色粒粒),雖然只係伴碟,但味道麻麻,可以換成生果或者走左佢會好d。

Test Tube 2.0朋友話之前食過1.0,話覺得唔錯,所以今次試下2.0,今次食都係好評。呢個最好兩個人share會好d,如果一個人食晒可能會覺得膩,基本上三支tude gei口感都係creamy(輕盈),整體係唔錯架
可以一次過滿足三種口味!
staff都算細心,有提我地由清至濃咁去食,可以食到唔同層次gei味道。
test tude由右至左分別係
asis,百爵紅茶奶凍同特濃朱古力mousse。最like Oasis,味道好似"pina colada",菠蘿味好出好香而且唔酸,椰子奶凍就清左少少,可能怕搶左菠蘿d味道。 紅茶奶凍d奶味重左少少,感覺好似有d cover左茶味,茶gei甘香要食完先由舌頭末端浮出來。特濃朱古力好香,但如果多少少苦味更佳,唔會越食越甜咁。(可能係因為我鍾意苦味朱古力。

整體來講,呢度d甜品味道唔錯,環境開揚舒適,幾好坐。
甜品賣相好精緻,見到個menu已經比佢溶化左。
半熟芝士tart
佛手柑吉士