2022-11-24
銅鑼灣時代廣場, 我們剛剛又找到日式放題餐廳, 專門提供 鹿兒島懸產和牛 ~ 薩摩牛, 真系要訂位試一試. 店家在鹿兒島自設牧場, 飼料, 養飼親自打理, 價錢及品質做得好.打開餐牌, 有經典燒肉派對套餐.100 分鐘任食放題套餐也有三款, 分不同時段收費, 我們選擇了 薩摩牛饗宴套餐, 薩摩牛饗宴套餐 有 170款食品任食: 牛, 豬, 羊, 雞, 海鮮, 蔬菜, 丼, 麵, 料理, 甜品, 飲品........, 餐廳座位分一人, 兩人, 四人. 排列得好整齊, 通風系統好, 無油煙味. 大家用手機落單, 準確, 更特別是餐廳設有 特急列車 送餐服務. 開餐可以快而準. 飲品區有自助汽水, 果汁和茶.每人奉送一枝日本桃汁.豆腐沙律 領先送到, 健康頭盤, 好爽口又開胃.開爐了, 薩摩牛和牛里肌肉. 肉質細嫩, 且含油花.薩摩牛和牛五花肉, 油脂豐富, 肉質較紅. 薩摩牛涮涮燒, 薄切油脂較少, 肉質偏瘦.薩摩牛五花肉 雪花紋多, 燒一燒油脂滲出了, 油脂味香. 薩摩牛涮涮燒, 薄切入口肉味較濃. 要試薩摩牛涮涮燒不同食法, 薩摩牛壽喜燒 (附蛋)
薩摩牛涮涮燒, 口感軟稔, 牛味濃, 加上壽喜燒汁及蛋汁, 甜味又口感順滑.
甜品, 有 Haagen-Dazs 抹茶雪糕及 迷你忌廉泡芙 , 好滿意.
美味薩摩牛好食好享受, 餐廳放題安排有效率, 店員細心, 環境舒適, 大家吃得勁開心 !