2019-10-30 101 瀏覽
放假日,約左幾位好友去荃灣食韓國菜。荃灣有好幾間韓國菜,但最鍾意食係韓閣。臨近萬聖節,韓閣裹面都充滿萬聖節裝飾,好有氣氛!鍾意韓閣原因係食物好味,價錢平民化,出菜又快。餐牌種類好多,有小食、飯類、粉麵類、鐵板料理、湯品類、仲有廚師精選。我地4個人,點左八樣野食🙈樣樣好有水準👍🏻價錢超抵食,而且出菜快👍🏻👍🏻芝士岩漿飯-必點之選✨芝士熱呼呼⋯岩漿飯唔算辣⋯鍾意濃味既我岩晒胃口😋大韓無骨豬手-一定要試😁豬手啖啖肉,用生菜包住,加埋蒜頭、泡菜、豆瓣醬配料一齊食⋯十分野味。另一款主菜-炸黑毛豬扒烏冬整得出色,烏冬配濃濃咖哩汁係絕配,咖哩汁唔算辣,再加厚身大件黑毛豬扒伴埋一齊食,正正正!餃子粉絲鍋岩晒清清地朋友仔,湯清甜,粉絲夠滑,仲有大大6隻三種味道餃子,一個人食一定夠飽!小食方面,海鮮煎餅份量多,厚身又軟熟,一陣就食完,一人兩塊😂香葉鹹蛋黃炸雞翼,每次來都必點小食,雞翼炸得大件又唔乾身,食落一陣陣鹹蛋味充滿味蕾,香脆可口。鍾意飲湯朋友一定要叫魚膏湯,因為湯超級清潤,魚塊薄身滑溜。飲品方面叫左大粒紅豆奶茶、凍百香果桂花烏龍、熱青檸柚子蜜。埋單一人都係百幾蚊,真係超抵食,又有水準既韓國晚餐❤️❤️❤️
臨近萬聖節,韓閣裹面都充滿萬聖節裝飾,好有氣氛!
鍾意韓閣原因係食物好味,價錢平民化,出菜又快。

鍾意飲湯朋友一定要叫魚膏湯,因為湯超級清潤,魚塊薄身滑溜。
飲品方面叫左大粒紅豆奶茶、凍百香果桂花烏龍、熱青檸柚子蜜。